KÖPINFORMATION

Läs igenom detta informationshäfte först!


marsvin ska aldrig vara ensamma, utan alltid hållas tillsammans med en artfrände. Således; så säljer jag inga marsvin ensamma om inte en marsvinskompis redan väntar i det nya hemmet. Hanar bör endast gå två och två (eftersom det oftast blir bråk annars), medan honor kan gå i större flockar. Störst chans till ett harmoniskt hanpar har man om man ger dem en rejäl boyta. Vuxna hanar är en högrisk att para ihopOm man vill så kan man ha en kastrerad hane i en honflock.


 För att det ska kännas tryggt för oss båda, så vill jag att du som köpare erlägger en handpenning på 200:-/djur innan du kommer och hämtar dina nya familjemedlemmar. Dessa pengar återfås inte om du skulle ångra dig och hoppa av köpet. Du blir i och med erlagd handpenning garanterad jusdet specifika djuret, och att jag inte säljer det till någon annan.


Marsvinen säljes tidigast vid 5 veckors ålder, och de ska då väga minst 300 gram. 


Du är vuxen och förstår vilket ansvar det innebär att äga djur. Jag säljer inga marsvin till omyndiga, en målsman måste finnas som tar fullt ansvar för att djuren sköts väl.


 Alla marsvin ifrån mig säljs registrerade i Svenska Marsvinsföreningen, såtillvida inte jag uttryckligen skriver annorlunda. Du får också med dig skötselråd, samt livslång support.


 Om du av någon anledning inte kan behålla marsvin du köpt utav mig, så vill jag att du kontaktar mig. Jag kan i mån av plats ta tillbaka dem (gratis), alternativt vara dig behjälplig med omplacering.

PRISLISTA

Bebisar och djur upp till och med 2 år:

Pet: 500:-
Guide - och ostandardiserade: 600:-
Rasdjur: 600:-

Vuxna 2-4 år:

300:-

Över 4 år:

200:-

Kastrerad hane:


Från 1500:- vilket är vad själva ingreppet kostar, och sedan priset för själva djuret enligt ovan. Då har kastrationen utförts utav en veterinär som är erkänduktig på marsvin, samttt noggrann eftervård hemma hos mig då jag är djurvårdare på utökad nivå.